16 mar 2020

Hur mycket behöver jag träna?

Det är den gyllene frågan som alla ställer sig. Svaret är att “the more, the merrier” inte alltid är det rätta. Att träna med kvalitet är betydligt viktigare än kvantitet.

Men generellt så anser jag att 1 gång i veckan är 100% bättre än inget. 2 gånger i veckan så kan du få en skillnad när du går från otränad till att börja träna. 3 gånger i veckan så kommer du definitivt få en skillnad. Sen utöver det så kommer mer hända upp till 6 pass i veckan. Är det nu inte så att du tänker tävla och bara motionerar för att du tycker det är kul eller att du vill må bra så bör du inte träna mer än det. 6 träningspass i veckan är inte normalt heller. Det är väldigt mycket. 

I mitt tycke för allmän hälsa så räcker det med 2 styrkepass och 1-2 pass där du får upp pulsen ordentligt. Tänk på att träningen är bara en mikrodel av veckan. Den största förändringen är egentligen vad du gör övriga dagen. Se till att röra på dig varje dag (ca 10k steg) och käka rätt. Träningen är en boost för kroppen och ger mycket positiva hälsoeffekter, men störst förändring gör kost och övriga rörelsen.

Vill du lära dig mer så tveka inte att boka ett möte med mig!

Mvh,
Adam

← Back to index