02 apr 2020

Corona, hur ska jag träna?

När ett förkylningsvirus sätter stopp på samhället förstår vi på vilken enormt skör tråd vi lever på. Att en person i kina äter en taskig soppa som sedan får världsekonomin att falla är fullkomligt fascinerande. Framtiden kommer troligen vara bättre förberedd på något sånt här, men vi vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn.

Jag hoppas att du som är i riskgrupp inser hur viktigt det är att ta hand om din hälsa. Det går inte att tänka att jag startar sen. Träningen ger dig ett bättre immunförsvar, vilket gör att du inte kommer behöva vara orolig för en förkylning.

Bara för att riktlinjerna säger att de äldre är en riskgrupp så anser jag att det inte är baserat på ålder. Jag känner folk i 70 års åldern som är i fysiskt bättre form än personer i 30 års åldern. Åldern är bara en siffra. Tänk nu inte att jag är yngre, jag klarar mig. Är du fullkomligt otränad med en riktigt taskig kondition så är även du i riskgrupp. En kraftig förkylning kan då vara skillnaden mellan liv och död.

Det som jag vill att du ska tänka på nu är. Börjar jag känna att jag är i halvtaskig form? Börja träna på en gång. Gör dig förberedd på vad som helst. Även om hela världsekonomin rasar så är ändå din hälsa det viktigaste du har. Utan din hälsa så kan du inte hjälpa din familj eller de nära dig. 

Så nu när du kanske sitter i karantän eller jobbar hemifrån så kan du prova att köra ett träningspass medans du tittar på en repris av Let’s dance. För troligen så sitter du bara av tiden just nu, istället för att använda den till något produktivt.

Behöver du tips på träningsprogram hemma så kontakta mig! Jag kommer också att lämna ett exempel på hemmaträning i nästa vecka! 

/Adam