24 feb 2020

Framgångsrecept för att komma igång och lyckas med med träningen!

Absolut ingenting i materialistisk väg.
I övrigt är det motivation.
För att komma igång så handlar det om att passera bekvämlighetszoonen som man ofta befinner sig i och istället vilja göra en förändring. Ofta når man en punkt i livet där man känner ”jag måste göra något åt saken nu”. Det är när man kommer till detta stadie man ska ta hjälp av en professionell tränare. Det är inte bara att gå ut och gå promenader, men det är en bra start. Vi behöver även styrka. Om vi skaffar oss styrka så går allt annat betydligt lättare.
För att lyckas med din träning och för att kunna starta din hälsoresa så ta hjälp av en tränare eller boka en tid (t.ex boka ett gruppträningspass). Om du har en uppbokad tid så går det mycket lättare till att komma iväg.
Vet vad du ska göra när du kommer till träningsstället. Kom inte oförberedd och tro att motivationen och kreativiteten ska infinna sig när du står med två hantlar i händerna. Om du inte har bestämt innan exakt vad du ska göra så kommer det oftast inte gå bra. Skriv ner dina övningar i detalj vad du ska genomföra.
Bestäm redan innan veckan startar när du ska träna och starta lätt. Det finns alldeles för många som går in med förhoppningen om att bli expert på det de tycker om och övertränar. Kommer till gymmet 5 gånger första veckan och gör samma övning 4 gånger på en vecka. Gå hellre in med ett öppet sinne och tänk att du ska få kontroll på kroppen. Starta med två styrketräningspass i veckan som också höjer din puls. Försök också att bestämma dig när träningen skall utföras. Tro inte att du kommer att göra det när tiden finns för då blir det inte av. Boka en tid i din kalender med dig själv!

Hoppas jag kunde hjälpa dig med dessa ord och att jag får träffa dig som läser detta!

Mvh,

Adam Sundquist