19 feb 2020

Kost & Träning

Är verkligen kosten så viktig? Bara jag rör på mig så räcker det…
”jag förtjänar den här”

Mat. Många tror att träningen är det jobbiga. Men hur reagerar du när jag säger att du får inte äta den där bearnaisesåsen eller äta fredagsgodiset med mera. Det svåra är oftast inte att ta sig till gymmet och göra jobbet där. Det jobbiga är att göra en förändring i köket.
”Det går inte att träna bort en dålig diet”. Jag vet inte hur många människor jag träffat och som tränat med mig som äter dåligt. De spenderar stora pengar på träning, men gör ingen skillnad i köket. Det blir ett ganska automatiskt misslyckande. Ofta kan man få effekt i träningen genom att bli starkare när man börjar träna och inte ändrar kosten, men detta sker för alla. Alla som börjar träna blir starkare och man tror att man gör enorma framsteg. Det som egentligen enbart händer är att du får en ökad neuromuskulär styrka. Det är inte en ökning av muskelmassan utan helt enkelt en bättre ledningsförmåga i nervsystemet. När den effekten upphör så slutar resultaten att komma och det är då det börjar spela roll med kontinuitet och kost.
Kosten uppgör ca 75% av ditt resultat. Om det går långsamt så är det för att du inte sköter din kost tillräckligt bra. Små förändringar kan göra stor skillnad.
Ta hjälp av någon som kan kost och följ ett schema som är individuellt anpassat för dig! Ja, det kommer vara jobbigt i början och det kanske inte smakar lika gott, men du kommer må bättre, få större resultat och få betydligt mer energi. ”Fredagsbean” har aldrig hjälpt någon nånsin!

Låt mig hjälpa dig på din resa!

Mvh,

Adam Sundquist